Hardloopschema

EEN PASSEND SCHEMA

Een hardloopschema dat bij je past. Hardlopen lijkt zo makkelijk maar is vaak lastiger dan je denkt.
5 km, 10 km, een halve marathon of een marathonschema.

Er zijn er vele online te vinden. Ben je super fit en heb je een groot aanpassingsvermogen dan kunnen deze standaard schema’s prima werken.

Helaas zie je vaak dat er na een motiverende start er op een kink in de kabel komt. Een pijntje, de trainingsdag komt niet uit of er is gebrek aan motivatie. Jammer, want je vindt hardlopen hartstikke leuk!

HET GAAT GOED TOTDAT HET FOUT GAAT…

Ieder mens zit nou eenmaal anders in elkaar, en buiten dat, heeft iedereen een geheel ander leven.

Wanneer je frequent wil gaan sporten zijn je eigen lijf, je gezin en je werk de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden.

Trainen moet je slim doen. Probeer niet halsstarrig een schema te blijven volgen.

The Secret of Success

Wil je gericht gaan trainen dan zal je toch moeten weten naar welk doel. Een realistisch doel! Te behalen binnen een ruim voldoende tijdsbestek.  

Maak je trainingen gevarieerd want met iedere week een blokje rennen ga je geen progressie boeken. Kracht-, duur-, en snelheidstrainingen zorgen dat je lichaam wordt uitgedaagd. Zorg daarbij voor voldoende herstel tussen de trainingen.

Pas periodisering toe met intensieve periodes maar zeker ook met losloop en hersteltrainingen. Over het algemeen wordt er te hard getraind met vaak overbelasting verschijnselen tot gevolg.

Sla liever een training over dan vele weken geblesseerd!GOED TRAINEN IS SLIM TRAINEN!

WEET WAT JE KAN

Veel hardlopers kennen het wel: Te snel starten en tegen het einde instorten… . Weet wat je kan, en het risico van veel inleveren aan het einde van een wedstrijd blijft beperkt. Natuurlijk heb je goede en slechte dagen maar neem niet te veel risico, zeker niet wanneer de afstanden langer worden.
Neem in je schema wedstrijdjes op om je zelf te testen. Met de uitkomst kan het schema worden aangepast. Wanneer je gestructureerd traint zul je jezelf gaan verbeteren. Een goed schema wordt steeds weer aangepast aan jouw niveau.

EEN GOED SCHEMA

Een goed hardloopschema houdt dus rekening met veel factoren en is onderhevig aan veranderingen. Onvoorspelbare obstakels naar uw doel kunnen roet in het eten gooien. Een dag geen tijd, een pijntje opgelopen, een vakantie, er kan van alles op uw pad komen en uw vaste schema ligt in de war. Vaak wordt een gemiste training nog ingehaald om zo weer in de pas te lopen met het schema. Of dit verstandig is, is nog maar de vraag. Alles heeft met alles te maken. Privé, werk en trainen. Tracht een balans te vinden zodat het voor iedereen prettig is!

Omdat wij gespecialiseerd zijn in de trainingsmaterie en veel ervaringen hebben met veel voorkomende obstakels kunnen wij u van degelijk advies voorzien.

Tijdens een afgesproken looptijd kunt u ons ieder uur contacten en staan wij paraat om u te voorzien van trainingsadvies en aanpassingen aan uw schema.